Sumatra Tigern

Rädda en Tiger


Satt en kväll och såg på ett program på tv som hette, ”En Tiger i Soffan” med originaltiteln ”Tigers about the house”
som berörde mej nåt oerhört!
Det handlade om de två Sumatriska Tigerungarna Spot & Stripe som Tigerexperten Giles Clark på Australien Zoo födde upp hemma hos sej, som i förlängningen kommer att bli avelsdjur för den utrotningshotade Sumatriska Tigern.
Giles Clark lever verkligen för ”sina” Tigrar han är chef för Tigerverksamheten, och så även för räddningsprojektet för den Sumatriska Tigern.

Den Sumatriska Tigern jagas på ett synnerligen grymt sätt, nämligen genom att dom snaras! Vilket innebär ett oerhört lidande för djuren, där många av djuren går en fruktansvärd död till mötes, och där några i bästa fall får ett ben amputerat och blir tvungen att leva i fångenskap, men som tur är finns det speciella vakter som patrullerar i regnskogen där snarorna läggs ut, och många Tigrar hinner räddas i tid från snarorna och kan leva vidare fria i regnskogen, vakterna som finansieras av Australiens Zoo insamlingar och försäljning av souvenirer, är ett kostsamt arbete där enorma arealer ska övervakas, och snaror som ska plockas bort så att inga djur skadas eller ännu värre, dödas!

Mitt lilla strå till stacken var att jag köpte ett
Wildlife Warriors Tiger 511 Wristband för 5 Australienska dollar ca. 30kr, det räcker till att rädda kvar en Tiger i en dag i sitt rätta element, ett kanske bättre sätt är att donera pengar direkt till Australien Zoo eller adoptera ett djur eller bli en Wildlife Warrior men att köpa ett armband är ju något dom flesta kan göra, och då visar man ju att man gjort något, ”många bäckar små” det känns ju fruktansvärt om detta ståtliga vackra djur inte ska få finnas kvar och leva i frihet för kommande generationer att ”vila ögonen” på.
Giles Playing With Tiger Cub
Klicka på bilden så kommer du till deras sida ”Save a Tiger”Cute Tiger Cub Australia Zoo


Playful Tiger Cub


Hunter Clarence Australia Zoo

Natural World RapidWeaver theme by ThemeFlood